Verandermanagement & Consultancy 

Facebook Twitter LinkedIn

INSPIRE 2 IMPROVE – COACHING

coachInspire2Improve werkt met gecertificeerde coaches. De coaches kunnen individuen en teams helpen bij het identificeren en uitvoeren van individuele en team ontwikkelingsplannen. Onze coaches inspireren en stimuleren mensen om hun eigen groei op te pakken en zich daar ook zelf verantwoordelijk voor te voelen. De ervaringen van onze coaches zijn verschillend. Hun aanpak is dezelfde, gebaseerd op het nevenstaande coachmodel.

Passie & Leiderschap: Inspirerend, creatief en helder richting geven en hierdoor mensen helpen om hun eigen identiteit, zingeving en lol te vinden en hierop gebaseerd te gaan groeien.
Motivatie & Keuze: Invoelen, inleven en stimuleren op individueel en team niveau. Mensen motiveren op hun dominante drijfveren zodat ze in staat zijn om met lef keuzes te maken voor hunzelf en de organisatie.
Inspiratie & Actie: Aansporen tot betere, uitdagende en vernieuwende resultaten. Gedrag helpen ontwikkelen. Voor jezelf en de organisatie leren groeien door dingen gewoon te doen, te experimenteren!

De coachvragen waarmee u bij ons terecht kunt omvatten de volgende onderwerpen:

  • Leiding geven aan verandering (ook als in-company workshop)
  • Het aansturen van teams
  • Nieuwe richtingen inslaan
  •  Afstand nemen en visie ontwikkelen (ook als in-company workshop voor management teams)
  •  Gespreksvaardigheden
  •  Hoe omgaan met feedback
  •  Conflicthantering
  •  Persoonlijke effectiviteit en efficiency (ook als in-company workshop)
  •  Werk- privé balans (her-)vinden
  •  Time management (ook als in-company workshop)
  •  Stress management

Een van de vele coaching referenties :

Coaching on MY Job op een positieve en humoristische manier:

Jean heeft mij aan de hand van mijn situatie (mijn ontwikkeldoel, mijn opdrachtomgeving, mijn leerstijl, mijn tempo) laten doorleven hoe de adviseur die ik graag wilde zijn,  denkt en intervenieert. Vanuit zijn eigen (werk)ervaring kan Jean goed aangegeven welke reacties  / gedrag  je op interventies kunt verwachten en hoe daar dan weer goed mee om te gaan.   De humoristische, “fact of life / we zijn allemaal mensen”  stijl van Jean maakt het erg leuk om ervaringen op dit gebied te delen.

Een belangrijk puzzelstukje voor mij,  bleek  het  inzicht in de manieren en momenten  waarop je proces en resultaat van elkaar kan, sterker nog moet loskoppelen, om je invloed  als adviseur te behouden.  Mijn stellige overtuiging was namelijk dat je met zo’n opstelling een opdrachtgever echt niet verder helpt.  Het aangereikte inzicht gaf mij vertrouwen om dit “loskoppelen” toe te passen in de praktijk, op mijn manier en in mijn tempo,. Mijn ervaringen deelde ik met Jean en zo is mijn vertrouwen opgebouwd. Mede hierdoor heb ik een volgende stap kunnen zetten naar  adviseur op directieniveau.

De aanpak die Jean hanteert, het centraal zetten van de professional  met zijn of haar voorkeuren, heeft ervoor gezorgd  dat het mijn reis is geworden en dat ik ben aangekomen op de door mij geambieerde bestemming. Heerlijk om na zoveel jaren werkervaring  buiten je comfortzone treden en daar zoveel plezier aan te beleven. Dus als je er ook aan toe bent om je dromen achterna te gaan, en je kunt daar wel een reisleider bij gebruiken, dan is Jean een hele goede keus.

Home INSPIRE 2 IMPROVE – COACHING