Verandermanagement & Consultancy 

Facebook Twitter LinkedIn

REFERENTIES

Prof. Michel Vellekoop

Michel Vellekoop is prof. in de Actuariële Wetenschappen en Financiële Wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij behaalde zijn Mastertitel in de Toegepaste Wiskunde aan de Universiteit Twente en promoveerde daarna aan het Imperial College in Londen op onderzoek naar differentiaal-geometrisch methoden voor niet-lineaire filterproblemen. Daarnaast was hij meer dan tien jaar lang Director of Research voor de Derivatives Technology Foundation en momenteel is hij projectleider van het Netspar Research Thema over risicomanagement in de verzekerings- en pensioensector.

“Gesprekken met teamleden van inspire2improve hebben mij enorm geholpen om voorgenomen verandertrajecten om te zetten in concrete stappen. Als wetenschapper ben ik bij uitstek gericht op de analyse van structuren en er is onder wetenschappers genoeg kritisch inzicht om de noodzaak tot veranderingen op te merken. Maar de praktische implementatie van die veranderingen is uiteraard een heel ander vraagstuk. Het feit dat inspire2improve daarbij heeft kunnen helpen getuigt van hun vermogen om snel tot resultaten te komen.“

 

Mr. S. Rooskens

Mr. S. Rooskens is directeur Facilities bij Rabobank Nederland.

“Jean Bollen heeft ons management team op inspirerende wijze geholpen om een nieuwe visie te formuleren. Door zijn ondersteuning is het proces waarmee de visie vorm gekregen heeft door allen als zeer constructief en pragmatisch ervaren. Ook het accent op het vertalen van de visie naar concrete plannen voor de korte en middellange termijn hebben bijgedragen aan een robuust plan voor onze toekomst. Op deze wijze heeft hij bijgedragen aan een gedegen en vooral gedragen visie als basis voor de jaarplannen van iedere afdeling.”

 

A.B. Stokkink

De heer A.B. Stokkink A.B. is Programmamanager Generieke IV bij het ministerie van defensie bij HDIO.

“Dhr. Bollen heeft als projectleider de initiële opzet van basisadministraties bij het Ministerie van Defensie verzorgd. De werkzaamheden bestreken een breed spectrum van informatiemanagement, gegevensbeheer, middleware voor gegevensuitwisseling en contractbehandeling. Dhr Bollen werd naast zijn vanzelfsprekende inzet en inhoudelijke kennis met name ook zeer gewaardeerd om de wijze waarop hij als persoon diverse partijen bij elkaar bracht met een uitstekend oog voor de diverse belangen.”

 

Francien Wagenaar

Mevrouw Francien Wagenaar is directie adviseur in de financiële sector.

“Coaching on MY Job op een positieve en humoristische manier.
Jean heeft mij aan de hand van mijn situatie (mijn ontwikkeldoel, mijn opdrachtomgeving, mijn leerstijl, mijn tempo) laten doorleven hoe de adviseur die ik graag wilde zijn,  denkt en intervenieert. Vanuit zijn eigen (werk)ervaring kan Jean goed aangegeven welke reacties  / gedrag  je op interventies kunt verwachten en hoe daar dan weer goed mee om te gaan.   De humoristische, “fact of life / we zijn allemaal mensen”  stijl van Jean maakt het erg leuk om ervaringen op dit gebied te delen.

Een belangrijk puzzelstukje voor mij,  bleek  het  inzicht in de manieren en momenten  waarop je proces en resultaat van elkaar kan, sterker nog moet loskoppelen, om je invloed  als adviseur te behouden.  Mijn stellige overtuiging was namelijk dat je met zo’n opstelling een opdrachtgever echt niet verder helpt.  Het aangereikte inzicht gaf mij vertrouwen om dit “loskoppelen” toe te passen in de praktijk, op mijn manier en in mijn tempo,. Mijn ervaringen deelde ik met Jean en zo is mijn vertrouwen opgebouwd. Mede hierdoor heb ik een volgende stap kunnen zetten naar  adviseur op directieniveau.

De aanpak die Jean hanteert, het centraal zetten van de professional  met zijn of haar voorkeuren, heeft ervoor gezorgd  dat het mijn reis is geworden en dat ik ben aangekomen op de door mij geambieerde bestemming. Heerlijk om na zoveel jaren werkervaring  buiten je comfortzone treden en daar zoveel plezier aan te beleven. Dus als je er ook aan toe bent om je dromen achterna te gaan, en je kunt daar wel een reisleider bij gebruiken, dan is Jean een hele goede keus belangen.”

 

Geert Van Beek

Geert van Beek is  docent verandermanagement aan de opleiding Bedrijfskunde-MER aan de Hogeschool Utrecht

Jean Bollen van Inspire 2 improve verzorgt jaarlijks een workshop over leiderschap bij verandering voor de studenten van deze opleiding.  Deze workshop wordt door de studenten telkens weer als een leerzaam en nuttig onderdeel van het programma ervaren. In de colleges die er op volgen, wordt door studenten geregeld aan deze workshop van Jean gerefereerd. Met zijn humoristische presentatie, praktijkgerichte benadering en inspirerende inzichten levert hij een zeer gewaardeerde bijdrage aan onze opleiding.

 

Herman Leijdesdorff

Herman Leijdesdorff is Business Consultant bij de Haagse Hogeschool

“Jean Bollen staat wat mij betreft voor deskundigheid, kwaliteit, energie en overtuigingskracht. En daarnaast als iemand met wie het bijzonder prettig is om mee samen te werken. Dat heb ik ruim een half jaar mogen ervaren tijdens een project bij De Haagse Hogeschool, waarvoor Jean als externe deskundige was aangetrokken. Het doel was om één van de kernprocessen organisatie-breed ‘LEAN’ te maken. Een tweede doelstelling was om de organisatie kennis te laten maken met de LEAN aanpak en een aantal medewerkers hiermee ervaring op te laten doen. Beide doelstellingen zijn volledig behaald. Misschien was wel Jean’s grootste verdienste om met zijn meeslepend enthousiasme alle ‘stakeholders’ aan het project te binden en betrokken te houden. Dat door de hele organisatie heen, zowel bij medewerkers als management LEAN nu echt ‘op de kaart’ staat is vooral te danken aan Jean.”

 

Alex Edelenbos

Alex Edelenbos is concerncontroller bij Soweco

“Ik heb Jean Bollen ervaren als een inspirerende en enthousiasmerende coach/adviseur inzake LEAN management. De ingebrachte theorie en praktijkoefeningen in combinatie met zijn onaflatende energie en overtuigingskracht hebben de training tot een succes gemaakt. Zijn aanpak en bevlogenheid zijn aanstekelijk voor zijn toehoorders. Het lukt je niet om niet geïnspireerd te raken. Jean heeft binnen de organisatie het senior en middle management getraind.”

 

Dieneke van Mourik

Dieneke van Mourik is teammanager intensieve ambulante hulpverlening

“Samen met Jean de Post-Bachelor Coaching en begeleiding gevolgd en veel geleerd van hem tijdens deze opleiding. Jean heeft enorm veel kennis en inzicht m.b.t. organisaties en teamprocessen. Jean kan met passie vertellen en een groep meekrijgen door zijn enthousiasme en levendige manier van vertellen. Hij is niet alleen een professional voor groepen, maar ook in de individuele coaching krachtig en oprecht. Iemand met veel ervaring, kennis en hart voor zijn werk!”

 

 

 

companies

Home REFERENTIES